KUINKA PESET RINTALIIVIT?

Rintaliivit tarvitsevat pesua koska ne ovat läheisessä kosketuksessa ihon kanssa ja ihosta irtoaa kuollutta ihosolukkoa, hikeä ja muita vähemmän miellyttäviä asioita. Valitettava totuus kuitenkin on, että joka kerta kun pesemme alusvaatteita ja rintaliivejä, menettävät ne elastisuuttaan mikä tarkoittaa, että niiden käyttöikä lyhenee.

Vaikka kaikkein helpoin tapa pestä liivejä olisi pesukone, emme kuitenkaan suosittele tätä siihen liittyviin riskeihin johtuen. Pesukoneessa rintaliivit menettävät alkuperäistä muotoaan, elastisuuttaan ja materiaali saattaa rispaantua. Myös kauniit koristeet ovat vaarassa ja saattavat irrota tai rikkua. Jos pesukoneessa pesu on ainoa vaihtoehtosi suosittelemme rintaliiveille tarkoitettua pesupussia, sekä hellemmän alusvaatepesuohjelman käyttöä. Laittaessasi liivit pesupussiin, tulee liivien koukkujen olla kiinnitetyt, näin suojelet liivien koristelua koukuilta, jotka saattavat pesukoneen myllerryksessä repiä pitsiä.  Pese pesukoneessa ainoastaan kevyitä vaatteita alusvaatteiden kanssa samaan aikaan. Pyyhkeet ja farkut tulee pestä erikseen.

Kuinka usein rintaliivit tulee pestä? Kaikista paras keino tarkistaa tämä on haistaa haisevatko liivit epämiellyttävälle. Kesäikaan hikoilemme enemmän kuin kylminä talvikuukausina, joten tällöin myös liivit tulee pestä useammin. Deodoranttitahrat ja näkyvä lika kertovat myös, että pesu on tarpeen.

Paras tapa pestä rintaliivit on siis käsinpesu. Käytä neutraalia pesunestettä tai jauhetta. Veden tulisi olla noin 30 asteista, jos käytät liian kuumaa vettä saattaa kauniit värit haalistua. Liian kylmä vesi taas ei poista bakteereja. Jos liiveissäsi on voimakas epämiellyttävä tuoksu, voit kokeilla laittaa muutama tippa etikkaa pesuveteen, joka neutralisoi tuoksun. Pese vaaleat värit aina erillään tummista.

Pesun loppuvaiheessa huuhtele huolellisesti, jotta pesuainetta ei jää liiveihin. Älä koskaan rutista rintaliivejä, se saattaa muokata liivien kuppeja väärällä tavalla. Liivejä ei saa myöskään kuivata kuivausrummussa.  Oikea tapa kuivata on vaakatasossa esimerkiksi pyyhkeen päällä. Asettaessasi rintaliivejä kuivaukseen, oikaise kaikki rypyt ja muokkaa kupit oikeaan muotoonsa. Näin liivit säilyttävät muotonsa ja toimivat tehtävässään pidempään.

Toimitus- ja maksuehdot Yksityisyyden suoja © Copyright 2019 MyMuse.no