RINTALIIVIEN SOVITUSOPAS

Jokainen nainen tarvitsee rintaliivit. Käytämme liivejä päivittäin, erilaisissa tilanteissa. Juuri tämän vuoksi on tärkeää, että rintaliivimme ovat oikeaa kokoa, mallia ja että ne ovat mukavat päällä. Jos emme kiinnitä huomiota näihin asioihin jo ensimmäisistä käyttövuosista lähtien, tulemme katumaan sitä myöhäisempinä vuosina. Painovoiman haittavaikutuksia emme voi välttää, mutta voimme taistella niitä vastaan.

Rintamalleja ja kokoja on ihan yhtä monta kuin naisia. Valitettavan moni nainen käyttää liivejä, jotka eivät anna tarvittavaa tukea rinnoille. Moni nainen on taitava löytämään vartalolleen sopivia vaatteita, mutta rintaliivien ostaminen tuottaa hankaluuksia. Tämän vuoksi MyMuse on koonnut oppaan, joka auttaa sinua löytämään oikea kokosi.

Alla olevassa rintaliivioppaassa on selitetty kohta kohdalta miten tarkastat ovatko liivisi oikeaa kokoa tai mitä asioita sinun tulee huomioida seuraavan kerran, kun ostat uusia liivejä.

”Aseta” liivit paikalleen

Liivejä puettaessa tarvitsee ne aina asettaa paikoilleen. Kun olet kiinnittänyt liivien koukut selkäpuolelta, tarvitsevat rinnat apua, jotta ne asettuvat oikein kuppeihin. Tee siis näin joka kerta, kun puet liivejä.

Nojaudu eteenpäin siten, että rintasi  alkavat ”roikkumaan”. Tässä asennossa pystyt helposti liikuttamaan rintojasi käsiesi avulla ja pystyt asettelemaan ne tukevasti kuppeihin. Nosta rinnat yksi kerrallaan sivulta kohottaen ja asettele ne kuppeihin siten, että tunnet niiden täyttävän kupit. Vasta tämän jälkeen liivit antavat rinnoille niiden tarvitseman tuen.

Rintaliivien sovitusopas

Liivien rinnanympärysnauha

Liivien ympäryksen tulee olla tukevasti vartaloa vasten ja se saa joustaa maksimissaan 3cm vartalosta. Seiso suorana peilin edessä, jossa näet koko profiilisi. Tarkasta onko liivien ympärysnauha vaakasuorassa ja lapaluiden alla. Jos liivien ympärysnauha on joustunut ylöspäin, on liivien ympärysmitta tällöin liian pieni. Jos kupit eivät tahdo pysyä paikoillaan, viittaa se liian suuren ympärysmittaan.

Liivien ympärys antaa 70% liivien kokonaistuesta rinnoillesi. Uusia liiviä käyttäessäsi, aloita aina ulommaisesta koukusta ja kiristä liivejä tarpeen mukaan.

Rintaliivien sovitusopas
Rintaliivien sovitusopas
Rintaliivien sovitusopas

Olkaimet

Säädä rintaliivien olkaimet siten, että ne tuntuvat tukevilta, mutta ei liian kireiltä. Olkaimet ovat oikean pituiset, jos pystyt kuljettamaan sormen helposti olkaimien alla. On hyvin yleistä, että rinnat ovat erikokoiset ja tarvitsevat tällöin erityishuomiota olkaimia säädettäessä. Voit huoletta säätää toisen olkaimen lyhyemmäksi, jos toinen rintasi on esimerkiksi pienempi. Olkapäiden muoto saattaa aiheuttaa, että olkaimet eivät pysy paikoillaan ja putoilevat. Tällöin kannattaa kokeilla olkaimien yhdistävää kiinnitysklipsiä tai kiinnittää olkaimet ristiin selkäpuolelta. Jos olkapääsi ovat normaalin levyiset, mutta olkaimet putoilevat silti, on liivien ympärys mahdollisesti liian suuri.

Rintaliivien sovitusopas
Rintaliivien sovitusopas
Rintaliivien sovitusopas

Kupit

Jos liivien kupeissa on kaarituet, on niiden mukailtava rinnan muotoa, eikä ne saa missään kohtaan painaa rintaa. Kuppien tulee peittää rinnat kokonaan, eikä ylimääräistä ihoa saa pursuta kuppien yli. Jos näin kuitenkin käy, ovat kupit liian pienet. Ylimääräinen ryppyyntyvä kangas ja tila kupeissa viittaa liian isoon kuppikokoon. Tällöin kannattaa kokeilla pienempää kokoa tai toista mallia.

Rintaliivien sovitusopas
Rintaliivien sovitusopas
Rintaliivien sovitusopas
Rintaliivien sovitusopas

Rintaliivien keskiosa

Kuppien välissä oleva kohta tulee olla tiiviisti vartaloa vasten. Jos tässä kohdassa on ilmava väli viittaa se liian pieniin kuppeihin.

Rintaliivien sovitusopas
Rintaliivien sovitusopas

Liikkuvuus

Käsiä nostaessasi liivien tulisi pysyä paikallaan. Nousevatko liivien kupit näin tehdessäsi ja rinnat paljastuvat? Kuppikoko on tällöin liian pieni. Kokeile kevyttä liikettä. Jos rintasi eivät pysy liiveissä, kannattaa liivejä joko säätää tai liivien ympärys on mahdollisesti liian iso.

Rintaliivien sovitusopas
Rintaliivien sovitusopas

Profiilisi

Seiso peilin edessä ja katso kokonaisprofiiliasi. Kiinnitä huomiota miten rintasi istuvat liiveissä. Rintojen tulisi olla kohottuneet ja tuetut. Näin voit tuntea olosi itsevarmaksi, mukavaksi ja voit huoletta nauttia naisena

Rintaliivien sovitusopas
Toimitus- ja maksuehdot Yksityisyyden suoja © Copyright 2019 MyMuse.no